VÄVMAGASINET | SCANDINAVIAN WEAVING MAGAZINE

VÄV – arkivet

Vi har nu skapat ett digitalt arkiv för VÄVmagasinet, tillgängligt för alla prenumeranter!

Arkivet kommer successivt att uppdateras med alla nummer tillbaka till 2004. Vävmagasinet före 2004 har vi inga rättigheter till, så de kommer inte finnas med i arkivet.
Arkivet finns på adressen: vavmagasinet.prenly.com
Det har länge funnits en önskan från er, våra läsare, att kunna söka i tidigare nummer av VÄVmagasinet, nu är detta möjligt! Du som har börjat prenumerera på senare år har dessutom tillgång till tidigare nummer. Tidningen går att läsa på skärmen, du kan förstora sidorna, och du kan söka på valfri text, så du kan hitta alla sidor i alla tidningar, om t ex dubbelväv.
Endast en inloggning godkänns för samtidig användning, så om du går in på arkivet i din telefon, och sedan flyttar dig till din dator/padda så loggas du ut från telefonen.
Arkivet är en service som vi erbjuder utan extra kostnad, men vi är samtidigt måna om att detta inte missbrukas, därav begränsningen till en användare/inloggning. Allt material från VÄVmagasinet är copyright-skyddat, och vi kommer att kontinuerligt följa upp användningen av det digitala arkivet för att se hur användningen ser ut. Självklart är detta inte gratis för andra, det är du som betalande prenumerant som gör det möjligt med denna service.

Här kommer en instruktion hur du skapar din inloggning.

Du behöver ha tillgång till ditt 6-siffriga kundnummer. Det står vanligtvis på plastomslaget för tidningen eller på pappersbladet med din adress.
Du kan också hitta ditt kundnummer när du får brev om att förnya din prenumeration:
För Sverige: de 6 första siffrorna i det 11-siffriga OCR-numret är ditt kundnummer.
För övriga Norden står det på giro-kortet.
För övriga länder, eller i andra fall: fakturor (nya prenumeranter), gåvoprenumerationer, kan det finnas ett 5-, 7-, eller 8-siffrigt nummer, det är ett nummer som inte fungerar i detta avseende, då hänvisar vi till adressetiketten, eller fråga oss via email: info@vavmagasinet.se.

OBS! Om du är en ny prenumerant, eller har förnyat din prenumeration litet sent, så kan det ta någon vecka innan ditt kundnummer är registrerat/åter är i bruk.

(Vi har inga email-adresser registrerade till våra prenumeranter, så beskrivningen nedan om ”Följande steg….”, nedan, kommer att uppkomma för alla första gången.)

Så här gör du:

När du är inne på webbsidan vavmagasinet.prenly.com så klickar du på “SIGN IN” till höger i raden längst upp, eller på den utgåva utav tidningen du vill läsa, båda dessa vägar kommer att ta dig till inloggningsrutan.

  • Klicka på länken “Create account”.
  • Fyll i din e-postadress och ditt önskade lösenord och klicka på den blå knappen “Create account”.

Lösenordet går sedan att ändra under “View profile” -> “Change Password” i inloggat läge när ditt konto väl är aktiverat.

  • En grön text som berättar att ett aktiveringsmejl skickats dyker upp under knappen för att skapa konto. Gå till din e-postklient och kolla inkorgen.

Om du inte hittar brevet i inkorgen så kan det ha filtrerats bort och således hamnat i brevlådan för Skräppost.

  • Klicka på den blå knappen “Confirm account”i mejlet.

Följande steg uppkommer ifall den e-postadress du angivit inte blivit registrerad i samband med upprättandet utav din prenumeration.

  • I nästa steg väljer du “Connect account to subscription”.
  • I rutan under “Add subscription” fyller du i ditt kundnummer.
  • Tryck på knappen “Register”.

Nu är du klar och kan läsa tidningen i din smartphone, på din surfplatta eller i din dator. Du har möjlighet att läsa den som en vanlig bläddrar-tidning.