VÄVMAGASINET | SCANDINAVIAN WEAVING MAGAZINE

Kalender

Sverige

Borås

Everyday matter – The value of Textile art

En utställning skapad med fokus på materialitet, långsamhet och hantverkets möjligheter. Där ledorden är innovation och kritisk bearbetning av det vardagliga. Med bl a: från Sverige: Elsa Agélii och Emelie Röndahl, från Norge: Kari Hjertholm och Løvaas & Wagle, från Finland: Ulla-Maija Vikman and Silja Puranen, Från Island: Ásta Vilhelmína Guðmundsdóttir och Bryndís Björgvinsdóttir, från Danmark: Grethe Wittrock och Ane Henriksen.
16 september – 28 januari

Textilmuseet

textilmuseet.se

033 35 89 50

Floda

Tabea Dürr – textilkonst

Speglingar i tid och tråd
14 oktober – 12 november

Nääs Konsthantverk Butik & Galleri

www.naaskonsthantverk.se

0302-300 08

Gislaved

Agneta B. Lind och Sabine Öllerer ”ANALYSE /ANALYS”

Det gemensamma i Agneta B. Linds och Sabine Öllerers verk är kopplingen till temat kropp och identitet. De båda konstnärerna går till botten med ämnet och analyserar det på ett konstnärligt sätt. Agneta B. Linds vävar, handlar i en utvidgad mening om livet och dess ursprung. Hon tar delar av vår kropp ur sitt sammanhang och presenterar dem för närmare åskådande och analys. I Sabine Öllerers verk har livets erfarenheter tecknats i form av erosioner och klyftor. Samtidigt kan dessa verk läsas som abstraherade teckningar, som utgör öppna och slutna formationer.
14 oktober – 12 november

Gislaveds konsthall

www.gislavedskonsthall.se

0371-813 84

Katrineholm

I Textil Terräng

AnnaKarin Pettersson, Victoria Andersson samt Klara Espmark. Ett möte mellan tre olika konstnärskap.
14 oktober – 19 november. Vernissage 14 okt, 11-14

Katrineholms konsthall

www.katrineholm.se

070-9163659

Malmö

Broderi

Textilutställning av Karin Ackell Frendberg
28 oktober – 20 november

Formargruppen Butik och Galleri

www.formargruppen.se

073-9841699

Stockholm

Annika Ekdahl – Vävda bildvärldar

I storslagna gobelänger ger Annika Ekdahl (f. 1955), en av Nordens främsta textilkonstnärer, nytt liv åt en historisk textil genre. Ekdahls tekniskt avancerade verk utförs i en senmedeltida gobelängteknik, men avbildar konstnärens iakttagelser av vår samtid. I hennes färgstarka, poetiska och detaljrika bildvävar står människan oftast i centrum, men här skildras även djur och växtlandskap. Många av hennes storskaliga textila verk finns i offentliga samlingar och miljöer runtom i Sverige och i övriga Norden vilket gör denna utställning till ett unikt tillfälle att se fler av hennes imponerande verk samlade.
14 oktober – 11 februari

Prins Eugens Waldemarsudde

www.waldemarsudde.se

08-545 837 00

Stockholm

FABRICATE

Textil, Åsa Pärson
7 DECEMBER–17 DECEMBER

Fiberspace Gallery

fiberspace.se

070 929 76 22

Uppsala

Ebba Stålhandske – textil

”2015 besökte jag området för den stora skogsbranden som drabbade Västmanland året innan. Jag greps av att det händer saker i naturen som vi inte kan göra något åt men som vi ofta är orsaken till. Min utställning handlar om naturens förmåga att läka och förnya sig, om förändringar, och om att börja om på nytt. Naturen vinner ändå – förhoppningsvis!”
28 oktober – 19 november

Kaleido konsthantverk

www.kaleido.nu

018-10 32 20

Växjö

KVINNANS ÅRSTIDER

KVINNANS ÅRSTIDER av Elisabeth Bergstrand-Poulsen. Originalet visas i intervaller om ca 6 månader och ersätts däremellan av en bild på väv
15 november 2014 –

Kulturparken/Smålands museum

kulturparkensmaland.se

0470-70 42 00

Övriga länder